Proč už nepodporujeme prohlížeč Internet Explorer
Prohlížeč Internet Explorer již nepodporujeme a také důrazně nedoporučujeme, protože dlouhodobě funguje bez zásadních aktualizací, vylepšení a podpory. Obsahuje řadu závažných bezpečnostních rizik, které mohou způsobit únik citlivých informací a vašich osobních dat. Nehledě k tomu, že prohlížení a práce s webovými stránkami je v něm pomalejší až o 50 % v porovnání s ostatními prohlížeči.
Které prohlížeče tedy používat a kde si je můžete stáhnout?
Změna prohlížeče je jednoduchá, nezabere vám moc času a my vám s ní pomůžeme. Nachystali jsme pro vás seznam doporučených prohlížečů.
Vyberte si prohlížeč a klikněte na jeho název. Otevře se vám stránka, na které si prohlížeč můžete bezpečně nainstalovat.
TIP: Klidně si můžete nainstalovat všechny a vyzkoušet si, jak se vám s nimi pracuje.
A nebojte se, že změnou přijdete o všechny záložky, historii a uložená hesla. Můžete si je totiž jednoduše přenést. Postup pro dva nejpoužívanější prohlížeče přidáváme.
Doporučené prohlížeče:
Mozilla Firefox je výkonný, stabilní a bezpečný prohlížeč. Záložky a další data si můžete přenést podle návodu zde.
https://www.mozilla.org/cs/firefox/
https://support.mozilla.org/cs/kb/import-zalozek-dalsich-dat-z-internet-exploreru-ne
Google Chrome je rychlý, jednoduchý a bezpečný prohlížeč. Podívejte se na návod, jak přenést záložky a ostatní informace do Google Chrome.
https://www.google.com/intl/cs_ALL/chrome/security/
https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=cs
To identify novel signalling molecules (i.e., the “words” in chemical cross-talk) involved in communication between prokaryotic microbes and/or microbes and their eukaryotic hosts.
To elucidate the mode of action of the previously established and novel signalling molecules, thus assembling the “sentences” and “messages”.
To successfully manipulate the eukaryotic-associative microbiome by changing the nutrient/energy inputs (diet), composition of starting microbiomes and by using the signalling molecules or their silencers, i.e. the “microbial language”.
To describe links between diet, associative microbiome and on-set and development of nutritional and health disorders in model eukaryotic hosts (e.g., fish, mouse, pig, soybean, mycorrhizal fungus).
To identify prokaryotic microbes, metabolic pathways and their regulation involved in the degradation of complex biomolecules or toxins of biological or industrial origin.
To describe ecosystem-wide microbiome shifts and their functional consequences in response to land use and global changes such as nutrient enrichment, drought, and biological invasions.